Advertentie publiceren

Object in de Allier, Auvergne-Rhône-Alpes

€ 440.000
Oppervlakte 372 m²
Perceel 1158 m²

Prachtige woning, bestaande uit een gebouw met chambre d’hotes plus een privewoning en vele bijgebouwen, welk de mogelijkheid bieden tot creatie van aanvullende accommodatie. De woning is gelegen op een perceel van 1158 m2 en biedt een totaal bewoonbaar oppervlak van 372 m2. Door de ligging midden in het charmante dorp Charroux (officieel uitgeroepen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk) is het de ideale locatie voor een voortzetting van de chambre d’hote activiteit, maar ook zeer geschikt als ruime familiewoning. De mogelijkheid bestaat om alleen het chambre d’hote gedeelte te kopen zonder het 2de huis.De indeling is als volgt; Hoofdwoning (277 m2) – op de begane grond – entree met aan de rechterzijde een eetkamer/ontbijtzaal, een kleine serveerkeuken, een commercieel lokaal met eigen entree welk voorheen in gebruik was als tearoom/restaurant, WC en een verwarmingsruimte. Aan de andere kant van de entree, een slaapkamer van 24 m2 met eigen badkamer en WC. Via een gang bereikt u een gasten woonkamer, toegang tot de binnenplaats en tuin achter de woning en de trap naar de etage. Op de 1ste etage – overloop leidend naar een 2 chambre d’hote slaapkamers met prive badkamers met WC en een prive gedeelte met wasruimte, 2 slaapkamers en een zolder. Dit gedeelte kan makkelijk verbouwd worden naar een extra chambre d’hote kamer. Tweede woning (95 m2) met eigen straat ingang bestaande op de begane grond – entree, woonkamer met parketvoer en schouw met houtkachel, bureau en volledig ingerichte keuken met buitendeur. Op de 1ste etage – overloop en 2 slaapkamers, ieder met eigen badkamer en WC. Bijgebouwen – Aanpandig aan het 2de huis – een schuur met straat ingang. Rondom de binnenplaats – Schuur van 75 m2 met straat ingang, atelier van 28 m2 met water en stroom. Etage over de schuur en het atelier. Houtopslag. 3 gewelfde kelders onder de gebouwen. Gewelfde gang vanaf de binnenplaats naar de straat. Tuin verdeeld in 3 delen (gastentuin, privetuin en groentetuin) achter de woning.Het geheel is in goede staat, de daken zijn in 2003 vernieuwd en alle woningen zijn voorzien van dubbel glas. Het hoofdhuis heeft olie-gestookte centrale verwarming. Het 2de huis is in 2020 gerenoveerd en is goed geïsoleerd met elektrische verwarming plus houtkachels.Gelegen in het hart van het prachtige dorp Charroux met een historisch centrum en vele artisanale winkeltjes. Het dorpje Chantelle met alle voorziening ligt op 7 km afstand, Gannat met toegang tot de snelweg is op 15 minuten reistijd en de mooie stad Vichy is slecht 30 minuten rijden. Bien meuble.* Courtage voor rekening van de verkoper.

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 440.000
  • Type objectOnbekend
  • Slaapkamers6
  • Referentie03007890

Locatie

Dit object ligt in Charroux (03140), in Allier (regio Auvergne-Rhône-Alpes).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

Auvergne Properties

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod