Advertentie publiceren

Object in de Puy-de-Dôme, Auvergne-Rhône-Alpes

€ 705.000
Oppervlakte 483 m²
Perceel 3956 m²

Prachtige woning, volledig gerenoveerd met een bestaande chambre d’hotes activiteit en gelegen in het hart van het Parc des Volcans d’Auvergne in het Massif du Sancy. De woning ligt op 15 minuten van het skigebied Super Besse, op 7 minuten van de middeleeuwse stad Besse en op 1 uur van Clermont-Ferrand.Het geheel omvat 2 gegroepeerde gebouwen, een herenhuis en de voormalige pastorie, plus een schuur op een perceel van 3956m2. De begane grond van het eerste huis (naar het westen) en de 1ste verdieping van het tweede huis (naar het oosten) vormen een gelijkvloerse ruimte van meer dan 200m2, waaronder een grote woonkamer met een enorme traditionele openhaard, 2 eetkamers met ieder een open haard, een kleine woonkamer, een mooie slaapkamer (Auvergne) voor 3 personen met een eigen toilet, badkamer (douche en bad), een grote halfopen keuken, een wasruimte, een kelder, twee stookruimtes en een traditionele opslag kamer (souillarde). Aan de oostkant, een prachtige houten trap verbindt de 3 verdiepingen en de begane grond, waar zich een 4 personen appartement (met eigen toegang) bevindt, met ingerichte keuken, woonkamer en 2 slaapkamers, beiden met badkamer en toilet. Hiernaast een workshop en een ontspanningsruimte. In de kelder bevindt zich een wellnessruimte met een prachtige hamam in art-deco mozaïek plus douche en technische ruimte. Onder de daken, een tweede appartement “de loft” omvat een slaapkamer, een woonkamer, een keuken, en een badkamer (WC, douche en vrijstaand bad). Een imposant houten dak frame geeft deze ruimte een uitzonderlijk karakter. Aan de Oostkant, een prachtige stenen trap, met mezzanine op 2 niveaus, leidt naar de Scandinavische suite (2 slaapkamers voor 5 personen) met open haard en een prachtige marmeren badkamer. Op de 2de verdieping bevinden zich de Japanse en Russische slaapkamers en een woonkamer. Tot slot biedt de Afrikaanse kamer onder de daken een opmerkelijk uitzicht op de vulkanen. Elke kamer is uitgerust met een eigen toilet en badkamer. Buiten 2 terrassen en 2 tuinen. De schuur heeft een groot ontwikkelingspotentieel.De restauratie van de 2 gebouwen is origineel en zeer kwalitatief (zichtbare stenen in sommige kamers, geheel gerestaureerde dak frames, goede materiaalkeuze, Correze leisteen op de 2 daken, en dubbele thermische isolatie).De bed and breakfast activiteit kan worden voortgezet, het gebied biedt twee seizoenen, zomer en winter met skigebied. Het Massif du Sancy is een belangrijk centrum van toerisme in de Auvergne.* Courtage : 4.75% inclusief BTW en inbegrepen in de vraagprijs voor de rekening van de koper (673 000 € exclusief de courtage).

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 705.000
  • Type objectOnbekend
  • Slaapkamers7
  • Referentie03007864

Locatie

Dit object ligt in Besse-et-Saint-Anastaise (63610), in Puy-de-Dôme (regio Auvergne-Rhône-Alpes).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

Auvergne Properties

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod