Advertentie publiceren

Opmerkelijk kasteel te koop, één eigenaar vanaf nieuw, met 3 hectaren en te verbouwen bijgebouwen nabij Al

€ 1.900.000
Oppervlakte 400 m²
Perceel 33000 m²
Aantal kamers 23 kamers

A17789 – Gelegen in het centrum van Frontenex aan de voet van de col de Tamié, is dit vrij opmerkelijke, menselijke starterskasteel met 400m2 woonruimte, in vrijwel originele staat en in dezelfde familie gebleven sinds de bouw in 1734. Dit is de eerste en enige keer in bijna 300 jaar dat het beschikbaar is om te kopen.
Het ruime interieur heeft de originele inrichting met verschillende verborgen deuropeningen die kamers met elkaar verbinden. Hoewel het gebouw niet onder monumentenzorg valt, moet het welwillend worden gerestaureerd om het rijke erfgoed te behouden, waaronder historisch belangrijke handgeschilderde fresco’s die in opdracht van de familie zijn gemaakt. In de ene toren bevindt zich de prachtige blauwe slaapkamer, compleet met originele parketvloer, en in de andere een oud apothekerslaboratorium.
Informatie over de risico’s waaraan dit pand is blootgesteld is beschikbaar op de website van Géorisques: https://www.georisques.gouv.fr

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 1.900.000
 • Type objectOnbekend
 • Kamers23
 • Slaapkamers6
 • Badkamers2
 • ReferentieUF-A17789

Locatie

Dit object ligt in Frontenex (73460), in Savoie (regio Auvergne-Rhône-Alpes).

Contact opnemen

Leggett Immobilier

  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod