Huis verkopen

Kasteel met groot terrein in de Haute-Saône

€ 1.390.000
Oppervlakte 300 m²
Perceel 18000 m²
Aantal kamers 9 kamers
Prachtig kasteel uit de 15e eeuw, met meerdere bijgebouwen.

Het prachtige “Petit Chateau” in Villers-Pater, Haute-Saône, ligt op een perceel van 18.000 m2, en beslaat meerdere gebouwen. De entree loopt langs twee bijgebouwen, een wachthuisje en de kerk en eindigt voor het hoofdgebouw en de pittoreske binnentuin.

Van daaruit gaat het door een kasteelpoort naar de binnenplaats.

Woonruimte

Het huidige woongebouw aan de linkerzijde, dat in de loop der jaren is gerenoveerd, biedt een prima woonomgeving voor een leven weg van het lawaai en de drukte.

Op de tussenverdieping bevindt zich de keuken met een luik naar de eetkamer, evenals een grote woonkamer en een toilet.

Slaapkamers

Een oude, gebogen wenteltrap leidt naar het privégedeelte op de eerste verdieping. Hier bevinden zich drie slaapkamers en twee badkamers die een prachtig uitzicht bieden over de landerijen. Deze zijn zeer smaakvol ingericht.

Er is ook een open haard in elk van de slaapkamers. Op de zolder zijn nog extra slaapkamers, waarvan er twee zijn afgewerkt en twee nog in originele staat verkeren.

Er is een open haard in elk van de slaapkamers. Op de zolder zijn nog extra slaapkamers, waarvan er twee zijn afgewerkt en twee nog in originele staat verkeren. De woning is gelegen op een kleine heuvel. Het biedt voldoende ruimte voor zelfvoorziening of om te genieten van verborgen plekjes.

Geschiedenis van het kasteel

Het kasteel dateert van vóór 1386 toen het dienst deed als bijgebouw van het Saint Vincent-klooster, in de buurt van Besançon. Het werd herbouwd in 1415 en 1435 om in 1534 als fort te worden gebruikt.

Uitbreidingsmogelijkheden

Er zijn diverse mogelijkheden voor verdere uitbreiding. Vooral het poortgebouw en de garage op de oprit bieden veel potentieel.

Aan de overzijde van de straat staat nog een extra schuur die ook gebruikt kan worden. Zo is het zeer geschikt voor mensen die workshops willen geven of kunstenaars die rust zoeken en zich vrij willen ontwikkelen.

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 1.390.000
 • Type objectChateau/prestige
 • Kamers9
 • Slaapkamers7
 • Badkamers4

Faciliteiten

  Centrale verwarming
  Kelder

Locatie

Dit object ligt in Haute-Saône (regio Bourgogne-Franche-Comté).

Contact opnemen

Immo La Haye


  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod