Advertentie publiceren

In het zuiden van de Loire-vallei, een gerenoveerd kasteel met alle comfort , met oude kenmerken, in een woo

€ 895.000
Oppervlakte 365 m²
Perceel 40000 m²
Aantal kamers 10 kamers

A13283 – Kom en ontdek dit kasteel gelegen op het kruispunt van Anjou, Touraine en Poitou in een regio genaamd Haut-Poitou, meer precies in de Vienne, 12 km van Richelieu en ongeveer 30 km van de Loire.
Dit kasteel van tufsteen, geflankeerd door twee machicoltorens, ligt tussen bossen en valleien, op slechts 3 km van een dorp met alle voorzieningen die je je maar kunt wensen, kleuter- en lagere scholen, een volledige medische praktijk, bakker, minimarkt, postkantoor, kapper en schoonheidsspecialiste…. In mei 2022 zal een geschiedenismuseum in het prachtige kasteel van het dorp’de bezoekers de mogelijkheid bieden een duik te nemen in het hart van het ontstaan van het koninkrijk Frankrijk met Eleonora van Aquitanië en Richard Leeuwenhart.
Het kasteel, een gotisch gebouw uit de 15e eeuw dat toebehoorde aan de familie Tiercelin, schildknapen van koning François I, heeft aan de buitenkant nog enkele aspecten van zijn oorsprong behouden, hoewel het in de loop der eeuwen zijn slotgracht en bepaalde andere kenmerken heeft verloren.

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 895.000
 • Type objectOnbekend
 • Kamers10
 • Slaapkamers7
 • Badkamers3
 • ReferentieUF-A13283

Locatie

Dit object ligt in Richelieu (37120), in Indre-et-Loire (regio Centre).

Contact opnemen

Leggett Immobilier

  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod