Dordogne – Périgord noir: prachtig gelegen landgoed op 1,1 hectare vlakbij het stadje, met landhuis, zwembad van 18 meter en bijgebouwen in een historische omgeving en op een uur van het internationale vliegveld van Bergerac

€500.000

24 Dordogne, Dordogne, France, 24 dordogne

Property Type: Huis
276 m2

Contact opnemen

Erg mooi en sfeervol Périgordijns landhuis ‘en pierre’ met veel ruimte, een schuur, garage en zwembad, gelegen op een mooi perceel vlakbij het leuke, levendige dorp Ste Alvère.
In dit statige huis proeft men de sfeer van weleer zodra u door de imposante poort het terrein op rijdt. De kamers zijn zeer ruim, en zijn nog vele originele details zoals oude houten vloeren, grote open haard, schouwen en oude balken plafonds en ingebouwde houten kasten. 

Indeling: Via de grote voordeur komt u in de hal waar een terra cotta plavuizenvloer ligt. Links van de hal is een eetkamer met een open haard en een plavuizenvloer. De ruimte is licht en ruimtelijk vanwege ramen aan beide kanten. Links van de eetkamer is de eikenhouten keuken, met inbouwoven en ingebouwd gasstel. In de eetkamer leidt een deur naar een zitkamer met een grote open haard en balken plafond. Ook deze kamer is licht en ruimtelijk. Deze kamer kijkt uit op, en heeft een deur naar de binnenplaats met een overdekt terras. Een andere deur leidt naar een ruime bijkeuken waar ook een douche en toilet is en een deur naar de binnenplaats. In de zitkamer gaat een trap naar boven. Hier is zowel aan de linker- als rechterkant een slaapkamer. De rechter slaapkamer heeft een houtenvloer, houten inbouwkasten en “en pierre” muren. Deze slaapkamer komt uit op een gang. Op deze gang is nog een zeer ruime slaapkamer die een mooi uitzicht heeft op het platteland van Ste Alvère. Deze slaapkamer heeft ook een houten inbouwkast en een ensuite badkamer met ligbad en oud-roze tegelwerk. De gang komt uit op een open ruimte met een mooie grote schouw, een oude houten vloer en “en pierre” muren. Heden is deze ruimte in gebruik als kantoorruimte. Aan de andere kant is nog een ruime slaapkamer met ook hier weer een ingebouwde houten kast en een grote ensuite badkamer met bad en douche. Terugkerend naar het kantoorgedeelte, is een solide houten trap die weer naar beneden leidt en die uitkomt in de hal bij de voordeur. Gaat men naar links dan treft men daar nog een ruime, lichte zitkamer aan, met ook hier een open haard. Grenzend aan deze zitkamer is een een tweede keukenruimte en apart toilet. Vanaf hier heeft ook toegang tot de binnenplaats. 

Aan de linkerkant van het huis is een schuur van 73 m² met een mooie houten balken structuur. In deze schuur is ook de opslag voor olie en de verwarmingsketel. 

Direct aangrenzend is een garage van 41 m² die geschikt is voor 2 auto’s. 

Het zwembad van 18 bij 8 meter met een romeinse trap, ligt gelegen in de tuin waar vele volwassen fruitbomen zijn. 

Afmetingen landhuis: Hal/entree: 13,5m2 Eetkamer: 29m2 Zitkamer I: 29m2 Zitkamer II: 25,5m2 Keuken: 16m2 Bijkeuken: 25m2 Slaapkamer I: 16m2 Slaapkamer II: 19m2 Slaapkamer III: 33,5m2 met ensuite badkamer (8m2) Slaapkamer IV: 27m2 met ensuite badkamer (10,5m) Kantoorgedeelte: 31m2 Tweede keukenruimte: 8,5m2 

Het interieur heeft een update nodig.

11515
Vyrex Solutions | 2018