Mas Sivelou

€150.000

St. Félix de Pallières

1 Bedrooms 1 Bathrooms

Contact opnemen

Steven Ketel

sketel@sivelou.com

0033 675126264

www.sivelou.com

In het zuiden, tussen de Cevennen en de Provence, in de buurt van steden als Anduze, Uzes, Montpellier en Nimes ligt Mas Sivelou op de uitlopers van de Cevennen. Gelegen aan een zeer rustige Route Departementale (D285) en met een schitterend uitzicht over de vallei. De doorgaande wegen zijn ver weg dus hier kan je nog genieten van de stilte en de geluiden van de natuur. Een Mas is een oude boerderij met meerdere gebouwen; eigenlijk een klein gehucht. De origine ligt waarschijnlijk in 1500 en vroeger werd hier vee gehouden, zijde geproduceerd met de zijderupsen en in een latere periode ook wijn verbouwd. Na aankoop van de Mas Sivelou hebben we deze compleet verbouwd en gerestaureerd. Het geheel bestaat nu uit totaal 8 woningen.  Deze zijn verdeeld over drie gebouwen:

Omschrijving woningen

Het oudste gedeelte met de hoofdwoning, daarnaast een groot huis van 165 m2 met vier slaapkamers en twee woonkamers, aparte grote eetkeuken en drie sanitaire ruimtes.  Verder een klein appartement van 60m2 met één slaapkamer, eigenlijk een grote studio. In een ander gebouw zijn vier woningen gerealiseerd. Allen hebben twee slaapkamers, één of twee badkamers en ze zijn allen verschillend van grootte en indeling. De oppervlaktes variëren van 67 m2 tot 87 m2. Van veel recentere datum is de “grange”, een houten chalet zeer ruim van opzet met 100m2, drie slaapkamers en apart gelegen van de andere gebouwen.

Bij alle woningen zijn ruime terrassen, soms twee soms één, maar altijd vrij gelegen met veel privacy, de grond om de huizen is privé van het betreffende huis. Daarnaast is ieder proportioneel eigenaar van de 10 hectare deel van het domein. Ook het ruime zwembad van 12 x 6 m is gezamenlijk bezit. Voor stallen van fietsen zijn er afgesloten schuren op het terrein.  Mas Sivelou is aangesloten op het gemeentelijk waterleidingnet, er is een ADSL-internetverbinding en ook 3G vaak ook 4G ontvangst voor de mobiele telefoon. Op dit moment zijn er 2 lijnen voor de acht huizen met voldoende capaciteit voor het dagelijks gebruik, mocht je een hogere capaciteit willen is het mogelijk een extra lijn aan te vragen. De elektrische aansluiting van het netwerk is net vernieuwd en heeft flinke overcapaciteit. Voor de afvalwaterzuivering is drie jaar geleden een “microstation” aangelegd; dit is een kleine versie van een gemeentelijke waterzuivering en voldoet aan alle nieuwe milieu eisen.

Prijzen

De prijzen van de woningen variëren naar gelang de grootte en het luxe niveau. De eisen voor iedereen zijn verschillend, als je (bijna) het hele jaar er verblijft is extra logeer- en opbergruimte van groter belang als tijdens een verblijf van enkele maanden. Zoals hierboven vermeld ben je als eigenaar van een woning ook proportioneel mede-eigenaar van het gehele domein inclusief zwembad en bijgebouwen als schuren, dit ligt alles vast in notariële aktes waar nauwkeurig in beschreven is welk gedeelte privé of gezamenlijk bezit is. De prijzen gaan van 150.000€ voor het kleinste huis tot 290.000€ voor het huis van 165m2 met vier slaapkamers. Op de site van de verhuur vind je veel foto’s en beschrijvingen van de individuele huizen.

 

Vyrex Solutions | 2018