Huis verkopen

Kasteel aan de rand van het dorp met originele kenmerken

€ 241.500
Oppervlakte 288 m²

Oorspronkelijk kasteel aan de rand van het dorp op een omheind terrein. Het pand was meer recentelijk het huis van een lokale notaris en is nu een groot familiehuis.
Omdat het pand aan de rand van het dorp ligt, profiteert het van alle plaatselijke nutsvoorzieningen.
Het pand heeft de originele ‘service ‘ trap die leidt naar de bovenste verdiepingen aan een kant, waardoor het pand gebruikt kan worden, indien gewenst, als een groot huis met een gastenverblijf aan een kant.
Er zijn kelders in het pand, waarin het ‘ pompe à chaleur’ ECO verwarmingssysteem en het conventionele oliegestookte systeem zijn ondergebracht. De kelders zijn droge, bruikbare ruimtes die intern toegankelijk zijn.
De hoofdingang heeft originele tegelvloeren, hoge plafonds en een originele trap. Alle andere ontvangstruimten hebben betegelde of originele parketvloeren, prachtige sierlijke plafonds en verschillende hebben open haarden.
Alle woonkamers zijn lichte ruimtes met grote ramen, net als de slaapkamers. Alle slaapkamers hebben originele vloeren en de meeste hebben ook de originele open haarden. De badkamers zijn van een goed formaat en sommige zijn groot genoeg om in tweeën te delen, zodat sommige slaapkamers een eigen badkamer kunnen krijgen.
Er is een handige serre/zomerkamer aan de linkerkant van het huis, met daarin een open haard, die gebruikt kan worden als barbecue.
Momenteel is de tweede verdieping, voorheen in gebruik als slaapkamers voor bedienden, slechts een zolderkamer, waarvan sommige met een dakkapel. Deze ruimtes kunnen gemakkelijk verdere woonruimte bieden indien gewenst en hebben allemaal originele vloeren.
Er zijn twee keukens in het pand, beide met ingebouwde kasten en ramen over de parkachtige achtertuin.
Er is een grote binnenplaats aan de voorzijde van het kasteel, met indrukwekkende originele poorten en toegang tot de garages.
Aan de achterzijde van het pand is de prachtige parkachtige tuin, volledig omheind en zonder inkijk.
Dit is een eigendom met zoveel mogelijkheden, met fantastische kenmerken en op slechts een paar uur rijden van de lokale havens.

Prix hors honoraires 230 000€, honoraires à la charge de l’acquéreur à 5%TTC

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 241.500
 • Type objectChateau/prestige
 • Slaapkamers9
 • Badkamers4
 • Referentie5011415

Locatie

Dit object ligt in Le Teilleul (50640), in Manche (regio Normandië).

Contact opnemen

ASI Immobilier

  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod