Huis verkopen

Object met zwembad in Corrèze, Nouvelle-Aquitaine

€ 2.625.000
Oppervlakte 965 m²
Perceel 28482 m²

EXCLUSIEF BIJ BEAUX VILLAGES! Vlakbij Arnac-Pompadour, het hoofdkwartier van de Franse nationale stoeterij, wordt dit prachtig gepresenteerde stenen kasteel in uitstekende staat te koop aangeboden. Het bestaat uit 30 prachtig ingerichte kamers op drie niveaus, waaronder 11 slaapkamers en 8 badkamers, en ligt op een privéterrein van 2,8 hectare.

Het kasteel is waarschijnlijk van middeleeuwse oorsprong en was ooit een jachthuis voor wolven. Men denkt dat Louis XV het in 1745 aan zijn favoriete maîtresse, Madame de Pompadour, heeft geschonken. De gedocumenteerde geschiedenis gaat terug tot rond 1600 naar de familie Sanzillon, wiens embleem vandaag de dag nog steeds op verschillende plaatsen in het kasteel te zien is. Een indrukwekkend geproportioneerde grote hal met imposante stenen open haard en pisé vloer vormt het middelpunt van de begane grond. Boven is de elegant ingerichte grote slaapkamer versierd met zeldzame emailglaspanelen van de internationaal bekende 19e-eeuwse kunstenaar Amédée de Caranza. In het hele kasteel zijn veel historische kenmerken te vinden, waaronder oud metselwerk met tekst en een gebeeldhouwde houten schouw. De huidige eigenaars begonnen zo’n 25 jaar geleden aan een uitgebreid restauratieproject, waarbij ze gebruik maakten van meester-ambachtslieden en de beste lokale materialen om het pand in ongerepte staat te brengen.

Aan de overkant van de binnenplaats van het hoofdgebouw van het kasteel staat een ruim bijgebouw met twee verdiepingen en galerijen, dat een perfecte locatie zou zijn voor bruiloften of conferenties.

Naast het château is er ook een cottage met 3 slaapkamers in uitstekende staat, evenals een op zichzelf staande traditionele broodoven.

Veilig omheind, een zoutwater verwarmd zwembad met grote kleedkamer/zomerkeuken ligt discreet tussen het château en de cottage. Op het terrein staan veel volwassen bomen en struiken, een grote siervijver en een zoetwaterbron. Tuingereedschap is veilig ondergebracht in een driedubbele garage/gereedschapopslag.

Met slechts 10 minuten rijden naar alle winkels, de renbaan en natuurlijk het prachtige 11e eeuwse kasteel van Pompadour, is deze woning ideaal gelegen.

Prijs inclusief makelaarskosten : €2 625 000
Prijs exclusief makelaarskosten : €2 500 000
Inbegrepen koperscommissie: 5%

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 2.625.000
 • Type objectOnbekend
 • Slaapkamers14
 • Badkamers9
 • ReferentieBVI70836

Faciliteiten

  Zwembad

Locatie

Dit object ligt in Arnac-Pompadour (19230), in Corrèze (regio Nouvelle-Aquitaine).

Contact opnemen

Beaux Villages Immobilier

  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod