Huis verkopen

Object in Creuse, Nouvelle-Aquitaine

€ 390.000
Oppervlakte 517 m²
Perceel 102817 m²

EXCLUSIEF BIJ BEAUX VILLAGES! Op de hoogten van Saint-Goussaud in de Creuse, ver van de drukte en omringd door een prachtig groen landschap, is deze zeer originele woning nu op de markt.

Het molenhuis, dat duidelijk te zien is op 18e-eeuwse kaarten, werd tot 1963 doorgegeven door generaties molenaars. De molen zelf, met drie verdiepingen en een traditionele broodoven, heeft opmerkelijk genoeg nog machines en gereedschappen uit 1928.

Met een totale oppervlakte van 517m2 (zeventien kamers waaronder elf slaapkamers), een mix van originele architectuur en moderne gemakken, zou het molenhuis als gastenverblijf voor toeristen kunnen worden geëxploiteerd.

Aan de voorkant van het huis staat een met blauwe regen overdekt prieel op een terras met uitzicht op een bos en een beekje dat het landgoed doorkruist.

De indrukwekkende structuur bestaat uit verschillende delen – 1) het huis, 2) een ruimte die vroeger als gastenverblijf werd gebruikt, 3) een eetzaal met keuken en achterkeuken, en tot slot 4) de schuur en de molen.

1) Het huis (twee slaapkamers – een salon – een woonkamer – een kantoor – 2 doucheruimtes/badkamers met toiletten)

Een hal die leidt naar een zitkamer, met een originele stenen open haard, waarin een houtkachel staat.

De woonkamer geeft toegang tot een mooie inbouwkeuken, een doucheruimte met toilet en een lichte woonkamer.

Een trap vanuit de woonkamer leidt naar een enorm kantoor op de tweede verdieping dat toegang geeft tot een tuin achter het huis.

Op de eerste verdieping leidt een overloop naar twee lichte slaapkamers, een badkamer met dubbele wastafel en toilet, en een bijkeuken. Er is ook toegang tot een zolder.

2) Het voormalige gastenverblijf (negen slaapkamers, een eetzaal)

Het molenhuis, dat ideaal is om te ontspannen in een natuurlijke omgeving, biedt ook de mogelijkheid om gasten te ontvangen in comfortabele slaapkamers met eigen doucheruimtes en badkamers.

Een overloop, bereikbaar via een aparte deur, geeft toegang tot een gang die vervolgens leidt naar vier ruime slaapkamers waarvan sommige een spa en krachtige douche hebben.

Een grote, open trap, met hoge ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten, leidt naar nog eens vijf slaapkamers.

3) De eetzaal bevindt zich op de begane grond en komt uit op het terras. Het bestaat uit 70m2 ruimte, die kan worden omgevormd tot een lounge of een speelkamer, toiletten met toegang voor mensen met een beperkte mobiliteit, een keuken en een achterkeuken, en ten slotte een werkplaats.

4) De schuur en de molen

De schuur (aangebouwd aan het huis), met een zolder, heeft een oppervlakte van ongeveer 74m2. Een deur leidt naar het molenhuis, dat ook bereikbaar is vanuit de tuin.

Het land, met onder andere een vijver, heeft een oppervlakte van ongeveer 10 hectare (pad en bos).

Er zijn ook bijgebouwen en twee kelders op het terrein.

Er is centrale verwarming op gas (hiervoor moet een gastank geïnstalleerd worden) en elektriciteit. Op drie ramen na zijn alle ramen voorzien van dubbel glas.

Het molenhuis ligt op een steenworp afstand van het mooie dorpje Saint-Goussaud (met een kerk uit de 12e eeuw, een lantaarn van de doden, een restaurant en een kleine kruidenier). Het dorp ligt op de pelgrimsroute Saint-Jacques-de-Compostelle.

Het molenhuis wordt omringd door adembenemende landschappen en veel wandel- en fietspaden. Limoges en het vliegveld liggen op 50 minuten afstand; de snelweg A20 naar Toulouse of Parijs ligt op 25 minuten afstand; en het SNCF treinstation (rechtstreekse treinen naar Parijs of Toulouse) ligt op 30 minuten afstand.

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 390.000
 • Type objectOnbekend
 • Slaapkamers11
 • Badkamers11
 • ReferentieBVI71002

Locatie

Dit object ligt in Saint-Goussaud (23430), in Creuse (regio Nouvelle-Aquitaine).

Contact opnemen

Beaux Villages Immobilier

  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod