Huis verkopen

Object in Deux-Sèvres, Nouvelle-Aquitaine

€ 820.000
Oppervlakte 442 m²
Perceel 4694 m²

Dit “kasteel-fort” uit de 11e eeuw was door de eeuwen heen gastheer voor adel en royalty’s en wordt vandaag de dag sleutelklaar gepresenteerd, een door UDAP (Architects de Batiments de France) goedgekeurde renovatie en historisch monument; een luxe thuis op het kruispunt van het middeleeuwse Airvault, geboortestad van Voltaire met abdij en beroemde Romeinse markt.

Binnen de 4 torenhoge muren liggen drie gebouwen die dateren uit de 14e en 15e eeuw. Het hoofdgebouw heeft een ruime accommodatie over 3 verdiepingen met een grote salon (eet-zitkamer) van 84 m2 met inloopopen haard, balken, glas-in-loodramen, tegelvloer en vloerverwarming. Een volledig ingerichte keuken, toilet en privéterras liggen ernaast. Een indrukwekkende trap geeft toegang tot de bovengelegen slaapkamers.
Er zijn twee grote slaapkamers met badkamers, inloopopenhaarden en een aangrenzende kleedkamer. De bovenste verdieping (loft) van 65 m2 is omgebouwd tot een lichte en ruime woonkamer met aangrenzende slaapkamer.
Op de begane grond is de hoofdingang en de bijkeuken; kantoor, opslagruimte en linnenkamer, doucheruimte met toilet en wenteltrap naar grote salon.
Het aangrenzende wachtershuis heeft gastenaccommodatie over twee verdiepingen met 5 karakteristieke slaapkamers, allemaal met doucheruimte, waarvan één met extra slaapkamer. Er is een klein museum met kunstvoorwerpen die gevonden zijn op het kasteelterrein en waar de originele stenen vloer, grote open haard en balken bewaard zijn gebleven.

De oude stallen zijn tegenwoordig een restaurant met 30 zitplaatsen, bar, voor- en achterkeuken, bijkeuken, opslagruimte en wc. Over de hele lengte van de oude stallen loopt een buitenterras van 100 m2. Boven het restaurant is een welzijnsstudio voor massage- en schoonheidsbehandelingen. Op het kasteelterrein bevindt zich ook de oude gevangenis en een prachtige ondergrondse kapel.

Het kasteel ligt op een steenworp afstand van het stadsplein. Nabijgelegen stadjes zijn het charmante St Loup, Parthenay, Bressuire en Thouars en het kasteel Orion met internationale kunsttentoonstellingen. Het gebied is landelijk, weelderig en profiteert van een microklimaat met lange zomers en korte winters. De kust, de Loirevallei en de luchthavens liggen op minder dan 90 minuten van het kasteel.

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 820.000
 • Type objectOnbekend
 • Slaapkamers9
 • Badkamers8
 • ReferentieBVI67332

Locatie

Dit object ligt in Airvault (79600), in Deux-Sèvres (regio Nouvelle-Aquitaine).

Contact opnemen

Beaux Villages Immobilier


  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod