Advertentie publiceren

Chateau/prestige in de Dordogne, Nouvelle-Aquitaine

€ 890.000
Oppervlakte 500 m²
Perceel 9830 m²

Stijlvol Maison de Maître/kasteel uit de achttiende-eeuw, met groot bijgebouw (gîtegebouw/chambres d’hôtes) en monumentaal zwembad op bijna 1 hectare grond. Ligging aan de rand van een authentiek dorp op zo’n 20 kilometer van Brantôme en niet ver van het prachtige Bourdeilles en het gezellige Verteillac. 


Indeling: de hoofdwoning heeft op de begane grond een hal van 18 m² met ingebouwde boekenkasten, eikenhouten vloer en tuindeur naar bordes/terras, een tweede entree van 15 m² met tuindeur naar de binnenplaats, woonkamer van 30 m² met haard en eikenhouten vloer, eetkamer van 30 m² met haard, antieke inbouwkasten en tuindeur naar cour, keuken van 30 m² met plavuizen vloer, antieke inbouwkasten en tuindeur naar cour, bijkeuken van 24 m² met CV gedeelte en tuindeur, toilet en mooie trapopgang. 

Boven een royale overloop, ‘chambre de maître’ van 6 bij 5 meter met badkamer ensuite, slaapkamer van 11 m² met badkamer ensuite, nog eens 3 ruime slaapkamers waarvan één met balkon, study/kantoor en toilet. Op de tweede verdieping is een grote zolder. 

In de onderverdieping is een kelder van 3 bij 5 meter. Centrale verwarming (gas). 

Het tweede gebouw (recentelijk geheel gerenoveerd) heeft op de begane grond een woonkamer van 62 m² met terracotta vloer en 2 tuindeuren naar de cour, slaapkamer van 33 m² met terracotta vloer en 2 tuindeuren naar het park plus eigen, grote badkamer ensuite. Boven een overloop, 2 slaapkamers van ca. 33 m² elk met eigen badkamers en toilet. 

CV gas en dubbele beglazing. 

Orangerie van 4 bij 5 meter met tuindeuren naar park en cour. 

Aangrenzende schuur van 6,6 bij 8,4 meter en een overdekt terras van 6 bij 6 meter. 

Bergruimte van 5 bij 6 meter. 

Binnenplaats, 2 putten op eigen terrein, weide, kleine moestuin en een prachtig zwembad van 14 bij 6 meter.

Een ideale combinatie van stijlvol wonen met mogelijkheden voor goede verhuur op niveau.

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 890.000
  • Type objectChateau/prestige
  • Referentie6406

Locatie

Dit object ligt in Bourdeilles (24310), in Dordogne (regio Nouvelle-Aquitaine).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

B&D France

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod