Advertentie publiceren

Chateau/prestige in de Dordogne, Nouvelle-Aquitaine

€ 995.000
Oppervlakte 400 m²
Perceel 1272 m²


Subliem renaissance kasteel uit de 16e eeuw (ca. 300 m² woonoppervlak) met gastenverblijf (ca. 100 m² woonoppervlak) in zeer goede staat, fantastisch verwarmd zwembad en schitterend uitzicht, aan de rand van een bekroond Middeleeuws stadje, op de grens van de departementen Dordogne en Corrèze op ruim 1.200 m² eigen grond met diverse entrees. 

Dit stadje behoort tot één van de mooiste van Frankrijk en ligt op 30 kilometer van Brive-la-Gaillarde. Dit unieke château is als jachtslot in Renaissance stijl door een van de meest vooraanstaande adellijke families van Frankrijk gebouwd. Met modern en luxe wooncomfort is het goed gerestaureerd in de oorspronkelijke Renaissance stijl, met originele schouwen, stenen wenteltrappen, olmenhouten vloeren, kasteeldeuren, torenkamer en 70 m² wijnkelder voor 1.600 flessen. 

Het onderhoud van château en renaissance tuin is door haar opzet en afmetingen overzienbaar en en hebben de afgelopen jaren o.a. renovaties van het sanitair plaatsgevonden.

Indeling: het château zelf bestaat op rez-de-jardin (tuinniveau) uit een indrukwekkend, gewelfd vertrek van 6 bij 2,5 meter met authentieke stenen vloer, een entree met openslaande deur en stenen vloer, opslagruimte met stenen vloer, een grote slaapkamer van 27 m² met eiken vloer en een ensuite badkamer. Toilet. Technische ruimte van 25 m² met CV-installatie en zwembad-installatie. 

Op rez-de-chaussée (straatniveau) hebben de ruimtes een 3,5 meter hoog plafond met o.a. een entree in de vierkante toren met trappartij, een vestibule van 12 m², toilet, prachtige woonkamer van 37 m² met monumentale haardpartij en klassieke houten vloer, een royale eetkamer van 38 m² met monumentale haard en oude stenen évier, een bibliotheek met originele vloer en toegang naar balkon. Hier bevindt zich ook de fraaie eetkeuken van 20 m² met fornuis ‘Lacanche’ en werkbladen van Belgisch graniet. Stenen vloer.

Op de eerste verdieping een ‘chambre de maître’/hoofdslaapkamer ‘style cathédrale’ van 34 m² met prachtige houten vloeren, airco, inbouwkasten en een en suite badkamer van 13 m² met o.a. bad en toilet plus een dressing van 10 m² met inbouwkasten. Extra badkamer van 12 m² met o.a. douche, bad en toilet. 

Op de tweede verdieping bevindt zich een slaapkamer van 31 m² met mooie houten vloer en een en suite badkamer met o.a. douche en toilet. 

Op de derde verdieping is een charmante torenkamer van 10 m² met houten vloer. 

In het sous-sol bevindt zich een fenomenale, gewelfde wijnkelder van ca. 70 m². 

Centrale verwarming (gas), het gehele kasteel is voorzien van dubbele beglazing. 

De totale vloeroppervlak van het kasteel bedraagt 436 m², waarvan 300 m² woonoppervlak (surface habitable). 

Verder is er een separaat maison d’amis (gastenhuis) heeft een woonoppervlak van in totaal 100 m² en heeft als indeling op de begane grond een royale woonkamer van 50 m² met stenen haard en stenen vloer. Open keuken en een toilet. Technische ruimte van 7 m².

Op de eerste verdieping een slaapkamer van 23 m² met inbouwkast, een tweede slaapkamer van 20 m² met inbouwkast, toilet en een badkamer. 

Het gastenhuis heeft centrale verwarming (olie, Viesmann). 

 Garage in de rotsen van 45 m² en een schuur van 12 m². 

Verwarmd zoutwater zwembad van 8 bij 4 meter met infrarood-zuiveringssysteem. Prachtige terrassen rondom met fantastisch uitzicht.

Een zeer sfeervol, historisch geheel met indrukwekkende details en een charmante locatie in de bewoonde wereld en voldoende privacy, geschikt voor zowel permanente bewoning als tweede woning.

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 995.000
  • Type objectChateau/prestige
  • Referentie6600

Locatie

Dit object ligt in Hautefort (24390), in Dordogne (regio Nouvelle-Aquitaine).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

B&D France

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod