Advertentie publiceren

Chateau/prestige in de Dordogne, Nouvelle-Aquitaine

€ 959.000
Oppervlakte 493 m²
Perceel 9895 m²

Aan de rand van een gehucht in de omgeving van Verteillac, gelegen op een perceel van 9.895 m² met binnenplaats, tuin, zwembad van 12 bij 6 meter en parkeerplaats, een prachtige ‘ensemble’ gelegen rond een binnenplaats met een 17e-eeuws chartreuse met een woonoppervlak van 362 m², een gastenhuis met een woonoppervlak van 131 m2, een schuur en een toegangspoort met daarboven een duiventil die uitkomt op de binnenplaats van 22,6 x 24,8 meter met een eeuwenoude lindeboom.

Indeling chartreuse begane grond een entree van 4,1 x 12 meter met een plafondhoogte van 3,9 meter, stenen vloer en dubbele tuindeur met toegang tot de binnenplaats, tweede entree van 2,6 x 5,6 meter met een plafondhoogte van 3,2 meter met schouw en natuurstenen wasbak/evier, tegelvloer en tuindeur met toegang tot de binnentuin, woonkamer van 6,2 x 7,5 meter met een plafondhoogte van maar liefst 4,9 meter, met prachtige Louis XIV natuurstenen schouw en originele eikenhouten vloer op de begane grond, eetkamer van 5,4 x 5,6 meter met een plafondhoogte van 3,2 meter met monumentale natuurstenen schouw, travertin vloer en tuindeur, ingerichte keuken van 4,8 x 5 meter met een plafondhoogte van 3,9 meter met Louis XIV natuurstenen schouw, tegelvloer en dubbele tuindeur naar de binnenplaats, trappenhuis van 2,7 x 5,5 meter met travertin op de vloer, masterbedroom van 5,7 x 5,9 meter met een plafondhoogte van 4,6 meter met Louis XIV natuurstenen schouw en parket op de vloer, boudoir met badkamer en toilet van 5 x 5 meter met een plafondhoogte van maar liefst 5 meter, met prachtige Louis XIV natuurstenen open haard en dubbele tuindeur, tweede slaapkamer van 4,2 x 4,7 meter met een plafondhoogte van 3,5 meter met fraaie eikenhouten vloer en dubbele tuindeur naar de binnentuin, badkamer met o.a. toilet en met tegelvloer, 2 tussenruimtes van 1,7 x 2 meter met stenen vloer, waarvan één met een grote ingebouwde kast, derde slaapkamer van 4 x 6,2 meter met een plafondhoogte van 3,5 meter met monumentale natuurstenen schouw, inbouwkast en mooie eikenhouten vloer en een derde badkamer met toilet ensuite met tegelvloer.

Op de eerste verdieping bevinden zich een kantoor annex slaapvertrek van 5,1 x 8,8 meter, een nog in te richten zolderruimte van 6 x 9,4 meter en een duiventil van 5,5 x 6 meter.

Op tuinniveau (onderste verdieping) is een bijkeuken van 4 x 4,8 meter met grote inbouwkasten, tegelvloer en tuindeur, de CV-ruimte van 6 x 6,3 meter met betonvloer, een kelder van 5,1 x 5,3 meter met betonvloer, keldervertrek van 6,1 x 6,6 meter met betonvloer, een gewelfde kelder van 4 x 17,1 meter met de rotsvloer. Kelder van 4,7 x 6 meter.

Centrale verwarming op olie.

Het gastenverblijf/maison d’amis heeft op de begane grond een woon/eetkamer van 38 m² met terracotta vloertegels en dubbele tuindeur naar de binnenplaats, keuken van 2 x 3,7 meter met terracotta vloertegels en tuindeur/uitzicht op de binnenplaats, slaapkamer van 5,3 x 5,6 meter met voormalige broodoven, natuurstenen gootsteen/evier en sisalvloer, badkamer van 2 x 5,1 meter met tegelvloer en een separaat toilet.

Op de eerste verdieping een tweede slaapkamer van 5 x 5,5 meter met sisal op de vloer met mezzanine van 3,1 x 5,3 meter.

Centrale verwarming op olie. 

Schuur van 5,3 x 13,6 meter

Overkapping van 3 x 5,3 meter met put

Fontein

‘Ensemble’ met veel charme en met veel authentieke elementen; vervlogen tijden herleven.

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 959.000
  • Type objectChateau/prestige
  • Referentie6533

Locatie

Dit object ligt in Verteillac (24320), in Dordogne (regio Nouvelle-Aquitaine).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

B&D France

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod