Huis verkopen

Chateau/prestige in de Dordogne, Nouvelle-Aquitaine

€ 995.000
Oppervlakte 290 m²
Perceel 250000 m²

Op een unieke, zeer rustige locatie en midden op 25 hectare grond ligt dit fenomenale landgoed, de afgelopen jaren zorgvuldig gerestaureerd met een zeer hoog afwerkingsniveau en met creatie van veel licht binnenin de woning. Op 12 kilometer ligt Brantôme, een ondergewaardeerd stadje in de Périgord Vert. Geen directe buren. Een oud, historisch pand met een moderne touch.

De 25 hectare is aaneengesloten met 17 hectare bos, 1 hectare park en 7 hectare weideland. Het geheel bestaat uit een volledig gerestaureerd landhuis uit de zeventiende eeuw met 225 m² woonoppervlak, een gastenhuis van 64 m², een grote schuur, een pigeonnier en een gesloten hangaar van 20 bij 12 meter. De gebouwen zijn gesitueerd rondom een sfeervolle binnenplaats van 20 bij 22 meter, met tuin en een zwembad van 10 bij 5 meter op zoutwaterbasis. Schitterende toegangspoort uit de XVI-e eeuw. 


Indeling landhuis met op de begane grond o.a. een entree van 17 m² met toilet en trapopgang naar de eerste verdieping, een grote, lichte woonkamer/salon van 52 m² met monumentale haard en bibliotheek, mooie royale leefkeuken met monumentale haard en tuindeur naar de cour en een bijkeuken/buanderie van 13 m² met o.a. een waterontharder. De gehele begane grond heeft vloerverwarming met betonlook. 

Op de eerste verdieping een overloop van 12 m², de riante ouderslaapkamer van 6 bij 6 meter met monumentale haard, fraaie eigen badkamer, slaapkamer van 18 m² met haard, derde slaapkamer van 12 m² een tweede badkamer. 

Het pand is voorzien van centrale verwarming (gas) en overal is dubbel glas. 

Het gastenhuis/beheerderswoning heeft op de begane grond een gezellige woonkamer van 30 m² een met monumentale schouw, tegelvloer en 2 dubbele tuindeuren, een keuken van 6 m² met tegelvloer, een slaapkamer van 8 m² met parketvloer, tweede slaapkamer van 10 m² met parketvloer, badkamer met toilet.

Ook deze woning is voorzien van centrale verwarming op gas met warmwaterproductie en er is overal dubbele beglazing.

CV-ruimte van 2 bij 5 meter. 

De toren is de volledig gerestaureerde duiventil en heeft op de begane grond een bescheiden zomerwoonkamer van 13 m² met open haard, houtkachel en dubbele tuindeur met toegang tot de binnenplaats.

In de onderverdieping van de pigeonnier bevindt zich de wijnkelder van 3,5 x 3,5 meter. 

Aangrenzende technische ruimte van 20 m² met oude broodoven en het filtersysteem voor het zwembad

Overdekt terras van 15 m².

Klein bijgebouw met berging van 6 m².

Grote schuur met grote ruimte van 11 bij 12 meter, een werkplaats van 27 m² en een kamer van 5 bij 8 meter..

Schitterend, vrij gelegen zwembad met uiteraard 100% privacy.

Voor liefhebbers van rust, stilte en een bewaard gebleven authentieke stijl met een zeer modern voorzieningenniveau en een coole design vibe in het hoofdhuis.

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 995.000
  • Type objectChateau/prestige
  • Referentie6618

Locatie

Dit object ligt in Verteillac (24320), in Dordogne (regio Nouvelle-Aquitaine).

Contact opnemen

B&D France

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod