Advertentie publiceren

Chateau/prestige in de Vienne, Nouvelle-Aquitaine

€ 825.000
Oppervlakte 850 m²
Perceel 54717 m²
Aantal kamers 23 kamers


Stijlvol, gerestaureerd vroeg negentiende-eeuws kasteeltje met twee afzonderlijke woonhuizen en diverse andere bijgebouwen op ruim 5,47 hectare grond en met groot zwembad op loopafstand van een historisch dorp met enkele basisvoorzieningen. Op op 55 kilometer van de stad Poitiers. Grote, statige vertrekken, hoge plafonds en goede staat van onderhoud.

Indeling kasteeltje zelf (woonoppervlak ca. 450 m²) met op de begane grond o.a. een entree van 52 m² met mozaïekvloer en eikenhouten trapopgang, salon/woonvertrek van 36 m² met marmeren haard, eetkamer van 36 m² met haard en ensuite studeerkamer van 26 m², bibliotheek van 26 m², tweede woonkamer van 42 m², keuken met terracotta vloer en bijkeuken, tweede dienstentree, twee badkamers en een toilet. 

Op de verdieping een overloop, hoofdslaapkamer van 32 m² met dressing en badkamer ensuite (26 m²), vier slaapkamers van elk 36 m² (!) en een badkamer. 

Op de tweede verdieping 2 zolder met mogelijkheid voor creëren van extra woonruimte. 

Verwarming d.m.v. elektrische kachels, het kasteel is voorzien van dubbele beglazing.

Woonhuis 1 (woonoppervlak ca. 240 m²) heeft als indeling op de begane grond o.a. een ruime woonkamer (38 m²) met haard, eetkamer van 36 m², keuken van 26 m² en badkamer van 14 m² met toilet.

Boven een overloop/kantoorruimte van 28 m², drie ruime slaapkamers (36, 18 en 18 m²) en een badkamer van 28 m² met toilet. 

Woonhuis 2 (woonoppervlak ca. 150 m²), een voormalig fermette/boerderij ‘en pierre’ aangrenzend aan het kasteel zelf, heeft o.a. op de begane grond een woonkamer van 42 m² met mooie natuurstenen haard, een eetkamer (12 m²), keuken van 21 m², twee slaapkamers (30 en 36 m²) en een badkamer van 12 m². 

Bijgebouw met atelier, wijnkelder en sauna

Schuur met nieuw dak. 

Op het terrein van ruim 5,47 hectare een zoutwaterzwembad van 12 bij 6 meter, gebouwtje met douche en toilet, een eigen meer van ongeveer 1 hectare, weide en bos. Aangelegde tuin van ca. 5.000 m² en 2 oprijlanen. Imposant toegangshek.

Gelegen in de glooiende streek op de grens van de departementen Charente en Vienne op ca. 55 kilometer van de voorname stad Poitiers. De 2 woonhuizen worden gemeubileerd aangeboden en kunnen uitstekend verhuurd worden. 

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 825.000
  • Type objectChateau/prestige
  • Kamers23
  • Referentie6081

Locatie

Dit object ligt in Poitiers (86000), in Vienne (regio Nouvelle-Aquitaine).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

B&D France

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod