Advertentie publiceren

Chateau/prestige in de Lot, Occitanie

€ 795.000
Oppervlakte 350 m²
Perceel 135315 m²

Gelegen op korte afstand van een gezellig stadje met alle voorzieningen nabij de grens van de departementen Lot en Dordogne; prachtig natuurstenen landgoed met hoofdhuis en ‘maison d’amis’, verwarmd zwembad van 15 bij 6 meter en ruim 13 hectare grond. Het geheel heeft een woonoppervlak van in totaal 350 m², met kwaliteit gerestaureerd en voorzien van alle moderne comfort, Veel karakter en authentieke sfeer. Unieke, landelijke ligging met veel natuur, rust en privacy. Geen directe buren.

Het landgoed wordt bereikt via een landweggetje en een eigen privéweg leidend naar een ruime parkeerplaats. De twee woonhuizen zijn verbonden middels een ‘pigeonnier’; de duiventoren. 

De hoofdwoning (in totaal 5 slaapkamers en 2 badkamers) heeft op de rez-de-jardin (toegang via buitentrap tot groot terras) een enorme woonkamer van ca. 80 m² met grote open keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Separaat toilet. 

Middels een stenen trap toegang tot de onderste verdieping van het hoofdhuis (rez-de-chaussée) met een entree via de cour, nog eens drie slaapkamers en een badkamer. Opbergruimte en separaat toilet. Alle kamers hebben toegang tot mooie terrassen. 

Separaat gastenhuis/tweede woonhuis met op rez-de-chaussée een charmante woonkamer met halfopen keuken en bijkeukenen op de verdieping erboven twee slaapkamers en een badkamer met o.a. ligbadbad en douche. Onder de woonkamer bevindt zich een wijnkelder. 

Tussen de twee woonhuizen bevindt zich de woontoren met onderin een slaapkamer en erboven nog een slaapkamer met badkamer. De toren verbindt het hoofdhuis met de tweede woning.

Verwarmd zwembad van 15 x 6 meter, poolhouse met douche en toilet, ruim terras, een buitenkeuken en ruimte met wasmachine en droger. 

Mooie binnenplaats met fraaie lindebomen en enkele oude stallen, ruime werkplaats, houtopslag en schaduwrijke plekjes om te genieten. Op het terrein bevinden zich twee ruïnes van oude woonhuizen.

Vloerverwarming (op gas) en dubbel glas. Goede voorzieningen en degelijk gerestaureerd.

Op zo’n vijf minuten rijden ligt een Middeleeuwse stadje met restaurants, winkels en supermarkten en rondom het landgoed zelf volop rust en privacy. 

Uniek geheel met uitstekende onderhoudsstaat, veel woonruimte en een prachtige ligging in de natuur.

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 795.000
  • Type objectChateau/prestige
  • Referentie306442

Locatie

Dit object ligt in Souillac (46200), in Lot (regio Occitanie).

Aanwezig op kasteeldag

De makelaar van dit object zal aanwezig zijn op de a.s. Maison en France Kasteeldag, zaterdag 26 november op Kasteel Groeneveld.

Meer informatie en tickets

Contact opnemen

B&D France

    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod