Huis verkopen

Volledig functionerende molen met woningen en bijgebouwen

€ 700.400
Oppervlakte 126 m²

Volledig functionerende molen met molenhuis en andere gebouwen, gelegen aan de rand van de Sarthe in een prestigieuze omgeving.
De huidige Franse eigenaar heeft het mechanisme zorgvuldig gerestaureerd en verkoopt nu elektriciteit aan het energiebedrijf EDF, waarmee hij nog een contract van 10 jaar heeft.
Het pand heeft een prachtig uitzicht en ligt op een zeer privé locatie in het veelgeprezen dorp Saint Paterne, bekend om zijn exclusieve Chateau – Spa Hotel.
Het pand heeft een omheinde entree en diverse bijgebouwen, waaronder twee oude huisjes aan weerszijden van de oprijlaan, met nieuwe kachels en beide met nutsvoorzieningen. Deze moeten intern gerenoveerd worden en zouden gemakkelijk inkomsten kunnen genereren uit verhuur. Een kleiner huisje ligt dichter bij het hoofdhuis en heeft dubbele beglazing, een open haard en een pannendak. Dit wordt momenteel beschermd terwijl de renovaties worden voltooid door tinnen zeilen aan de achterkant en wordt gebruikt als werkplaats en opslagruimte. De hoofdwoning heeft uitzicht over de molengang, het plaatselijke platteland en de binnenplaats aan de voorkant.
Het heeft nutsvoorzieningen en een nieuw dak. Intern is het gerenoveerd met behoud van de originele kenmerken en elegantie. Er is een zolderverdieping met velux-ramen die desgewenst kan worden verbouwd tot extra woonruimte.
De begane grond bestaat uit: Entree, hal met originele vloer en trap. Een prachtige keuken/eetkamer met terracotta tegelvloer en centraal eiland met een ronde keramische spoelbak. De stenen open haard is gesloten, maar kan worden heropend. De keuken komt uit in de eetkamer die uitkijkt over de molengang en het stuurhuis.
De zitkamer was ooit twee kamers, heeft een originele open haard en een sierlijke tegelvloer. Er zijn ramen aan de voor- en achterkant van het pand, waardoor dit een lichte ruimte is met hoge plafonds en kenmerken.
Op de begane grond is ook een garderobe met wasmachineaansluiting en WC.
Op de eerste verdieping zijn drie grote tweepersoonsslaapkamers, twee met uitzicht op de rivier en een met uitzicht op de binnenplaats. Een slaapkamer heeft ensuite faciliteiten.
Op deze verdieping is ook een grote badkamer met bad, douche en wastafel. Aparte WC
De zolder is momenteel toegankelijk via een ladder, maar er is voldoende ruimte om opnieuw een trap te installeren.

Molenhuis – Een stenen gebouw dat uitgebreid is gerenoveerd en waarvan het hele mechanisme is vernieuwd en gerestaureerd. Het rad dateert uit de jaren 1800 en wordt dagelijks gebruikt om elektriciteit te produceren die wordt verkocht aan de EDF. De huidige eigenaar beschikt over uitgebreide historische documenten en wil graag helpen met zijn kennis van de molen.
Er zijn andere gebouwen, waarvan sommige verdere renovatie behoeven. Een eiland is toegankelijk vanaf de achterkant van het pand en heeft prachtig uitzicht en een rustige omgeving.

Dit pand maakt deel uit van de plaatselijke geschiedenis en is van architectonisch belang voor het gebied.

Neem voor meer informatie of een bezichtiging rechtstreeks contact op met het agentschap

Prix hors honoraires 680 000€, honoraires à la charge de l’acquéreur à 4,5%TTC

Informatie over de risico’s waaraan dit object is blootgesteld, is beschikbaar op de website van Géorisques: www.georisques.gouv.fr

Kenmerken

 • Vraagprijs€ 700.400
 • Type objectChateau/prestige
 • Slaapkamers3
 • Badkamers2
 • Referentie6141115

Locatie

Dit object ligt in Saint Paterne - Le Chevain (72610), in Sarthe (regio Pays de la Loire).

Contact opnemen

ASI Immobilier


  Extra groot huizenaanbod

  Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

  Doorzoek het aanbod