Huis verkopen

Huis in de Alpes-Maritimes, Provence-Alpes-Côte d'Azur

€ 6.900.000
Oppervlakte 791 m²
Perceel 1047 m²
Aantal kamers 15 kamers

Welkom in dit prachtige 19e eeuwse pand, gelegen op slechts een steenworp afstand van de stranden, restaurants en winkels.
Deze woning kan gemakkelijk worden vergeleken met de grootste bourgeois herenhuizen van de Côte d’Azur en biedt prachtige interieurs met veel bewaarde details, zoals een prachtige gietijzeren poort, prachtig lijstwerk op muren en plafonds, diverse open haarden, originele parketvloeren, vele balkons en ongewoon hoge plafonds.
Deze prachtige woning is gebouwd aan het einde van de 19e eeuw en ligt in het midden van een prachtige tuin van 1 hectare met volwassen mediterrane bomen en planten samen met een olijfgaard van ongeveer 20 bomen. De prachtige entree biedt een groot terras met een aangenaam uitzicht op de tuin. Twee tempels in Griekse stijl en verschillende fonteinen voegen charme toe aan het pand.

Op de begane grond een prachtige woonkamer met diverse openslaande deuren die veel licht binnenlaten en toegang geven tot de tuin via een mooie stenen Perron trap met balustrade. Grote eetkamer ook met openslaande deuren, keuken en bijkeuken.
De verschillende verdiepingen zijn verbonden door een prachtige marmeren trap met mooie leuningen.
Op de eerste verdieping een kantoor- en speelkamer van meer dan 100 m2 die vroeger als balzaal werd gebruikt. Dit gedeelte is aan het begin van de jaren 1930 aan het gebouw toegevoegd.
De eerste verdieping biedt 3 slaapkamers met balkons en twee badkamers met kleedkamer.
Op het lagere tuinniveau is er een extra keuken samen met vele kamers voor personeel, opslag enz.
Bij de dienstingangspoort zijn twee kleinere huizen, een met een garage voor vier auto’s, beide huizen moeten worden gerenoveerd.
Er zijn talrijke parkeerplaatsen aan de achterzijde van het hoofdgebouw.
Het pand ligt dicht bij het openbaar vervoer met bus en tram naar het centrum van de stad, en op slechts 10 minuten met de auto naar de internationale luchthaven van Nice.
De huidige eigenaar heeft het pand tot op zekere hoogte gerenoveerd en de werkzaamheden moeten worden afgerond door de nieuwe eigenaar.
Een zeldzaam en werkelijk uitzonderlijk object dat moet worden bezocht door bewonderaars van goed bewaard gebleven 19e eeuwse architectuur!

Kenmerken

  • Vraagprijs€ 6.900.000
  • Type objectHuis
  • Kamers15
  • Referentie5803572

Faciliteiten

  Lift

Locatie

Dit object ligt in Nice (06200), in Alpes-Maritimes (regio Provence-Alpes-Côte d'Azur).

Contact opnemen

Wretman Estate


    Extra groot huizenaanbod

    Maison en France is hét tijdschrift over huizen, wonen, leven en werken in Frankrijk. Een magazine dat het midden houdt tussen een inspirerende 'glossy' over Frankrijk en een vakblad voor (toekomstige) huiseigenaren.

    Doorzoek het aanbod