Te koop: heerlijk ruim familie (vakantie) huis in de Limousin / Creuse (ca 900 km vanaf Utrecht).

€320.000

Saint-Dizier-Leyrenne, Le Moulin de Murat

Uitgelicht
Property Type: Huis
4 Bedrooms 3 Bathrooms 260

Contact opnemen

Robert Laman

robert@laman.me

+31 653 999 229

Beschrijving

Dit ‘maison de campagne’ biedt een rustplek voor mensen die de hectiek van een drukke baan en een volle agenda, ons overvolle land willen ontvluchten en rust zoeken in de vrije natuur in een comfortabel huis. Maar toch met alle voorzieningen dichtbij.

Het huis is direct gelegen aan een stuwmeer en een vallei, waardoor je prachtige vergezichten hebt op de weilanden en de beboste heuvels. Door de wisselende waterstand is het uitzicht nooit eentonig. Het uitzicht (270 graden) is ieder seizoen verrassend.

Of je nu voor een weekend of een langere tijd in de Creuse bent, de natuur is altijd imposant. Er zijn vele vogels te spotten, het stuwmeer zit vol vis en ’s-nachts kan je de Melkweg met het blote oog waarnemen. Hier kan je de stilte “horen”, direct vanuit je huis heerlijke wandelingen en fietstochten maken, met een bootje het meer op gaan – waar je meestal de enige bent – en aanleggen voor een drankje of een bbq. Op slechts 7 km, ligt het gezellige middeleeuwse stadje Bourganeuf, met vele voorzieningen en een golfbaan (9 holes en restaurant). Zeilen en strandleven is mogelijk op het Lac de Vassivière.’ 

De dichtstbijzijnde grote stad is Limoges op ca 45 km met vele voorzieningen en gezellige binnenstad de universiteit en academisch ziekenhuis, Vanuit het huis zijn de Atlantische kust, de Pyreneeën en de Alpen binnen een paar uur te bereiken.

Het huis (maison-en-pierre) is van top tot teen gerenoveerd en heeft een woonoppervlak van circa 260 m2 plus een inpandige garage en grange van resp. 37 en 20 m2 en staat op een perceel van 1590 m2. Bij de renovatie en inrichting hebben uitstraling, kwaliteit en duurzaamheid voorop gestaan, waarbij design en authenticiteit elkaar in subtiele balans ondersteunen. Vanaf een stille landweg is de entree van het huis op de eerste verdieping.

Op deze etage bevinden zich 3 ruime slaapkamers (16, 12 en 11 m2) en een badkamer met bad, douche, toilet en dubbele wastafel en de doorloop naar de inpandige garage. Eén slaapkamer is op dit moment in gebruik als kantoor.

Via een ruim trappenhuis kom je op de 2e verdieping, waar de ruime living (50 m2) een wijds uitzicht biedt over de vallei. Ook vanuit de ouderslaapkamer (37 m2) annex ruime badkamer (inloopdouche, bad, toilet, en dubbele wastafel) kan je van het uitzicht genieten.

Op de benedenverdieping is de uitloop naar het terras en de tuin en zijn een ruime keuken, bijkeuken, eetkamer, tuinkamer, toilet, een sauna (2,5 x 2,5 m) met douche te vinden en de doorloop naar de grote grange voor de tuinspullen.

Het huis beschikt over internet, wordt CV verwarmd, volledig dubbel glas, geïsoleerd (klasse C), heeft een goed onderhouden tuin en alles ademt één en al ruimte.

Kortom het huis is ideaal als comfortabele vakantie woning, maar ook voor permanente bewoning door alle aanwezige bijdetijdse voorzieningen en is direct te betrekken.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met

Robert Laman

robert@laman@me

00 31 653 999 229

00 35 69 41 988

of

Teun Veldman

teun.veldman@orange.fr

00 31 615 330 434

00 33 555 644 618

 

Vraagprijs € 320.000 k.k.

 

Historie: hoe ons plekje tot stand is gekomen

Rond de eeuwwisseling nu bijna 20 jaar geleden, beleefden wij hectische tijden in ons werk. We gingen op zoek naar een plek, waar je in korte tijd weer kon opladen. Wij werden gewezen op een oude boerderij in de Creuse, een departement van de Limousin in de westelijke uitlopers van het Massif Central, temidden van prachtige natuur. We vielen als een blok voor de unieke locatie en zagen ook dat het huis vele mogelijkheden in zich had om te worden verbouwd tot een comfortabel verblijf voor wonen en werken. Een ingrijpende verbouwing in Frankrijk moet begeleid worden door een architect. De renovatie hebben wij door lokale vakmensen laten uitvoeren. Uiteraard met inbreng van onze eigen wensen, waarbij wooncomfort ondersteund door technische snufjes en eigentijdse voorzieningen, voorop stonden. Daarbij is het huis onderhoudsarm geworden.

Nu ons pensioen nadert, hebben wij andere wensen gekregen voor onze vrije periodes en willen wij een ander land beter leren kennen.

Daarom hebben wij besloten ons heerlijke plekje op te geven.4

Vyrex Solutions | 2018