Huis verkopen
Een huis in de Bourgogne-Franche-Comté

Een huis in de Bourgogne-Franche-Comté

De huizenmarkt in de Bourgogne-Franche-Comté is over het algemeen stabiel en redelijk geprijsd in vergelijking met andere populaire regio’s in Frankrijk, zoals de Provence en de Côte d’Azur. De Bourgogne is bekend om zijn prachtige landschap, wijngaarden, historische steden en kastelen, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor zowel binnenlandse als buitenlandse kopers.

In de afgelopen jaren is er een gestage toename geweest van buitenlandse kopers die op zoek zijn naar vakantiehuizen in de Bourgogne. Vooral Britse, Nederlandse en Belgische kopers hebben interesse getoond in de regio vanwege de betaalbaarheid en de charme van de streek.

De meeste huizen die te koop zijn in de Bourgogne zijn traditionele Franse huizen, zoals boerderijen, landhuizen en stenen huizen. Prijzen variëren afhankelijk van de locatie, grootte en staat van het onroerend goed. De meeste huizen zijn te vinden in de buurt van historische steden en dorpen, zoals Dijon, Beaune, Auxerre en Autun.

Kopers kunnen een breed scala aan eigendommen vinden, variërend van gerenoveerde woningen tot panden die renovatie behoeven. De huizenmarkt in de Bourgogne is een goede investeringsmogelijkheid voor diegenen die op zoek zijn naar een rustieke, charmante en historische Franse woning. Over het algemeen zijn huizen hier ook goed te verhuren.

Departementen in Bourgogne-Franche-Comté: